201909.03
0

Met fiscale terugwerkende kracht de bv in of uit ? Actie vereist vóór 1 oktober 2019


Het is zinvol om regelmatig te beoordelen of uw onderneming nog in de meest (fiscaal) gunstige vorm wordt gedreven. Soms is de belastingdruk lager bij een bv, soms is een eenmanszaak of vof fiscaal gunstiger. Er bestaat een mogelijkheid om uw ondernemingsstructuur met fiscale terugwerkende kracht tot 1 januari 2019 te wijzigen. U profiteert daardoor eerder van de fiscale voordelen van een structuurwijziging. U moet daarvoor wel nu in actie komen.

Laat daarom beoordelen of uw ondernemingsvorm aangepast moet worden. Om te voorkomen dat u de terugwerkende kracht misloopt, is het verstandig om dit nog vóór 1 oktober te doen. Wanneer namelijk blijkt dat u beter een structuurwijziging kunt aanbrengen met terugwerkende kracht tot 1 januari 2019, moet u die wens vóór 1 oktober bij de Belastingdienst registreren.

Neemt u gerust contact met ons op als u hierover vragen heeft. Wij helpen u graag. U bereikt ons via k.stoffels@taxcompany.nl of 015-3642852.